Aromatherapie

Is een alternatieve therapie, de fytotherapie, gebaseerd op het gebruik van etherische oliën. Deze etherische oliën uit planten die in de aromatherapie worden gebruikt, oefenen via huid en slijmvliezen invloed uit op het gestel van de mens. Het immuunsysteem wordt geprikkeld, ze stimuleren lichaam en geest en werken ondersteunend bij genezing van verscheidende aandoeningen. De oliën zorgen tevens voor rust, ontspanning en balans.

Bijvoorbeeld:
Rozemarijn: opwekkend,
Lavendel: ontspannend,
Bergamot: opbeurend,
Oregano: als natuurlijk antibioticum.

Ademtherapie

Voor de meeste mensen is ademhalen iets heel vanzelfsprekend. Toch is ontspannen ademhalen voor sommige een hele kunst want emoties en/of spanningen zijn vaak direct van invloed op het ademhalingsproces en daarmee ook de gemoedstoestand. Ademhalingsontregeling kan bovendien leiden tot allerlei lichamelijke klachten en een sterke beperking in het dagelijkse functioneren. Je bewust worden van de manier waarop je ademt kan een doel zijn van de ademtherapie. Verder is het erop gericht je te helpen herstellen van een natuurlijke en ontspannen adembeweging, het verminderen van spanningen en het verhogen van het welbevinden. Tevens is de ademhaling een therapie die gebruikt kan worden om oude pijn te verwerken.

Cupping therapie

Cupping is een techniek om stagnatie of pijnen op te heffen. Dit gebeurt door een soort potjes, “cups” op de huid te plaatsen en in deze “cup” een vacuüm te creëren. Dit vacuüm trekt de huid en spierlaag omhoog, waardoor er een betere doorbloeding en een betere lymfecirculatie ontstaat.
Via cupping therapie stimuleer je zowel het lymfesysteem als de doorbloeding. Doordat cupping de twee systemen stimuleert, wordt hun samenwerking verbeterd waardoor afvalstoffen efficiënter worden afgevoerd.

EMDR therapie

Eye Movement Desensitization and Reprocessing.
We hebben van nature een prachtig systeem in ons om vervelende indrukwekkende gebeurtenissen te verwerken, ons brein. Een bewust en onbewust systeem.
Om diverse redenen, waarbij stress een grote rol speelt, gaat het ooit mis met goede verwerking van gebeurtenissen. Een gebied in onze hersenen dat met angst, onrust en onzekerheid te maken heeft, wordt dan niet meer goed “geleegd” en raakt overvol.
Meestal uit vervelende periodes in je leven of indrukwekkende situaties. EMDR kan dan soms ingezet worden om deze vervelende herinneringen en de bijbehorende emoties, te verwerken. Ook bij allerlei lichamelijk en stress gerelateerde klachten waarvoor geen oorzaak gevonden kan worden, kan EMDR ingezet worden.

Mental coach

Het doel is zelfgenezend en probleemoplossend vermogen van de hulpvrager te activeren. Dit kan door je ervaringen als mogelijkheden te (gaan) zien en hierdoor meer kracht, helderheid en inzicht te verkrijgen. Wanneer we echt naar onze eigen problemen, klachten, ervaringen en gevoelens kunnen en durven kijken, is dat vaak de ingang om je houding en perspectieven naar het leven toe, te verruimen. Het inzicht, gericht op het hier en nu, zonder voorbij te gaan aan eerdere levensfasen of levenservaringen. Dit inzicht werkt bevrijdend, geeft zicht op: wat mag er zijn, waar zit de weerstand, de blokkade in onszelf om door te kunnen. De weg naar (meer) vrede met het verleden.

Moxeren

Moxeren is een techniek die gebaseerd is op het toedienen van droge warmte op specifieke acupunctuurpunten. Moxa is een andere naam voor Bijvoetkruid welke wordt gebruikt om meridianen te verwarmen, koude uit het lichaam te verdrijven en het versterken en beïnvloeden van de energie in het lichaam. De warmte van de moxa dringt diep door tot in het acupunctuurpunt en zal daar de energiestroom stimuleren.

Gewichtsregulatie

Metabolic Balance® is een programma voor een betere stofwisseling en gewichtsregulatie, dat is ontwikkeld door artsen en voedingswetenschappers.
Met behulp van het programma kunt u onder begeleiding uw huidige voedingspatroon omzetten naar een volkomen uitgebalanceerd en individueel toegesneden voedingsprofiel. De basis hiervoor is uw persoonlijke voedingsplan. Het wordt opgesteld aan de hand van uw actuele bloedwaarden en uw gezondheidsgegevens.
Het leidt u in vier fasen naar succes en zorgt dat u uw persoonlijke gewichtsproblemen voor eens en voor altijd oplost en uw gezondheid bevordert.
Door uw individuele voedingsplan krijgt uw lichaam alle noodzakelijke en gezonde voedingsstoffen tijdens de maaltijden binnen. De voedingsmiddelen worden hierbij niet geselecteerd op grond van het aantal calorieën of het percentage vetten, eiwitten of koolhydraten; het criterium voor de keuze van voedingsmiddelen is de wijze waarop ze uw hormoonhuishouding beïnvloeden. Daarmee wordt een gezonde stofwisseling en een natuurlijke afgifte van insuline bewerkstelligd. Met de nieuwe, eenvoudige regels voor (het bereiden en nuttigen van) de maaltijden reguleert u gemakkelijk en blijvend uw gewicht en versterkt u uw totale hormoonhuishouding.

Deelnemen aan het programma is voor u zinvol en waardevol,
• als uw gewicht een probleem vormt, dat om een definitieve oplossing vraagt en/ of u op een gezonde manier wilt afvallen;
• als er al sprake is van gezondheidsproblemen, die met overgewicht of een verkeerde voeding samenhangen. Dat kunnen bijvoorbeeld ziekten zijn als diabetes type II, reuma, chronische migraine, vetstofwisselingsstoornissen, hoge bloeddruk;
• als u, ongeacht uw leeftijd, energiek en fit wilt zijn met een groot uithoudingsvermogen.

Bemermat

Dankzij de door de Bemermat gecreëerde elektromagnetische velden is de Bemermat geschikt voor stimulering van de spierspanning van de kleinste bloedvaten van het lichaam. Hierdoor wordt de doorbloeding lokaal gestimuleerd. Een betere doorbloeding verhoogt de efficiëntie van lichaamscellen, vermindert pijn en heeft een gunstig effect op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een goed functionerende microcirculatie ondersteunt tevens het immuunsysteem.

Neem contact op

  • Rijtseweg 62
  • 5087 BJ Diessen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Tel. 013-5091055

Bij praktijk Mató kunt u pinnen.


Copyright © Praktijk Mato

Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites