Skip to main content

 

Tel. 013 509 10 55
Oeroude geneeswijze

Acupunctuur

Acupunctuur behandeling

Acupunctuur is een oeroude geneeswijze. In het lichaam, net onder de opperhuid, bevinden zich energiebanen, de zgn. meridianen. Deze zijn onderverdeeld in hoofdmeridianen en wondermeridianen. In de meridianen stroomt de energie die nodig is om de mens goed te laten functioneren. Ze hebben elk een eigen functie en werking. Op de energiebanen liggen specifieke punten en door het zetten van naalden of het aanbrengen van acupunctuurcrème op zo’n specifiek punt, kan de therapeut de energiestroom beïnvloeden.
Acupunctuur-9666-38edbb08 Praktijk Mato | Acupunctuur
lavendel-8abb4508 Praktijk Mato | Acupunctuur

Is acupunctuur geschikt voor u?

Ja! Iedereen, van jong tot oud, kan baat hebben bij acupunctuurbehandelingen. U heeft geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. Ik vind het wel belangrijk dat u een goed contact met uw behandelend arts(en) blijft onderhouden en niet op uw eigen initiatief de inname van medicijnen aanpast of stopt. Ik werk graag met uw arts(en) samen om uw behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens de eerste afspraak vindt er een intakegesprek plaats. Uw hulpvraag en ziektegeschiedenis komen daarin uitgebreid aan bod. Aan de hand van het intakegesprek ga ik samen met u het behandelplan opstellen. Afhankelijk van uw klacht(en), kan de frequentie en duur van de behandeling(en) variëren. Na het opstellen van dit behandelplan en uw toestemming ga ik over tot de behandeling.
Stoel-2015-7a0101a4 Praktijk Mato | Acupunctuur
Polsvoelen-9668-a6573b0d Praktijk Mato | Acupunctuur

Tsi Mo

Tsi Mo – klassieke acupunctuur onderscheidt zich van Chinese acupunctuurtraditie door een andere manier van polsvoelen en puntkeuze.

De bijzondere manier van polsdiagnostiek maakt het mogelijk dat de toestand en de energie van het orgaansysteem heel verfijnd en ook in diepere lagen gevoeld kan worden. Vanuit het beeld dat de pols geeft, wordt de puntkeuze bepaald, want in de pols is voelbaar hoe de energiebanen en de bijbehorende organen elkaar onderling beïnvloeden.

Samen met de hanteren van de nieuwe wetten van Vijf Elementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) is het mogelijk om het energiesysteem, met maar heel weinig naalden, weer in balans te brengen. De energie gaat weer stromen, blokkades en verstoringen worden vrijgemaakt en het zelf genezende vermogen wordt op alle niveaus geactiveerd.

Oor acupunctuur

Acupunctuurkorrel-9679-58e97cbf Praktijk Mato | Acupunctuur
Acupunctuur-9666-38edbb08 Praktijk Mato | Acupunctuur

Bang voor naaldjes

Tijdens de behandeling gebruik ik zo min mogelijk naaldjes. Als u angst heeft voor de naaldjes kan in plaats daarvan ook acupunctuurcrème gebruiken. Daarnaast kan ondersteunend gewerkt worden met cupping, moxa, stalen acupunctuurkorreltjes of pleisters (cross-tapes).

De naaldjes blijven 15 tot 25 minuten zitten. De acupunctuurkorrels of cross-tapes kunnen langer blijven zitten en werken ook na de behandeling nog door.

Helpt tegen

Bij lichamelijke klachten:

Burn-out of vermoeidheidsklachten
Chemotherapie en bestralingen
Schouder-, nek- en rugklachten
Gewrichtsklachten
Gewichtsproblemen
Hoofdpijn
Huidaandoeningen (allegrie, acné)
Menstruatie- en overgangsklachten
Ondersteuning bij stoppen met roken
Reumatische aandoeningen
Slaapproblemen
Spijsverteringsklachten
Stuitligging ongeboren kind
Bij psychische en emotionele klachten:

Bewustwordingsproces
Emotionele problemen
Het gevoel vast te lopen
Rouw- en andere verwerkingsprocessen
Stresshantering en stresspreventie
Trauma, ingrijpende gebeurtenissen
Moxa-9689-369741e6 Praktijk Mato | Acupunctuur